Laboratori d’invents: Instal•lació artística al vestíbul de Can Ruti

26 de maig 2017

“Posem aquí una finestra?”. “I si aquí hi afegim una bústia màgica?”

Aquestes van ser només algunes de les preguntes que es podien escoltar passejant per la planta de pediatria de Can Ruti els últims mesos dels tallers de Tiretades.

Es tractava de l’esprint final: muntar la instal·lació que actualment es pot veure exposada al vestíbul de l’entrada principal. A partir dels esbossos, els nen@es van desenvolupar la seva creativitat per decidir, en una barreja d’idees, el que seria el Laboratori d’invents.

Cartrons de tots els tamanys, tot tipus de colors, objectes diversos característics de l’hospital… tot això va ser el material amb què infants i joves i alguns familiars van construir un perfecte laboratori d’invents. Com es pot observar, la casa que conté el laboratori en el seu interior compte fins i tot amb cortines que cobreixen les finestres i plantes que decoren l’exterior.

Amb una mica de cola i molta creativitat, el procés creatiu de tot aquest any culmina en aquesta instal·lació, permetent als petits pacients convertir-se en veritables artistes.

Us convidem a entrar en aquest laboratori, admirar el terra de rajoles de colors, sense oblidar-se dels quadres penjats a les parets i, sobretot, sense passar per alt el circuit d’invents plens d’objectes de l’hospital, els quals ja no impressionen tant.

S’acaba el curs, però com s’ha pogut observar, la creativitat segueix estant en tot els indrets de l’hospital. Prova d’això és aquest fantàstic laboratori d’invents ideat pels nens i nenes de Can Ruti.