Tiretades arriba a Vall d’Hebron

15 de maig de 2017

Tenim boníssimes notícies! Després de 9 anys a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti), el projecte Tiretades arriba a un altre centre: l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona!

Aquesta primera experiència a Vall d’Hebron té un format intensiu de dues setmanes, i és possible gràcies a la confiança i disposició de l’equip educatiu, sanitari i gestor de l’hospital, i al suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona. Les persones participants, que són infants i joves hospitalitzats i les seves acompanyants, pertanyen al Servei de nefrologia de l’Àrea maternoinfantil.

Hem aterrat, doncs, amb bosses plenes de materials plàstics i els mateixos objectius de sempre: generar un espai de creació artística on les persones hospitalitzades i les seves famílies s’expressin i gaudeixin. Crear un parèntesi de la rutina de l’hospital on riure, aprendre i evadir-se, compartint bons moments amb altres famílies i tota la comunitat de l’hospital.

La proposta ha estat reflexionar i experimentar entorn una pregunta: qui som? En primera sessió, ens hem mirat en miralls distorsionats, i hem creat autorretrats en paper, amb dibuix i collage.

El segon dia, hem jugat amb peces de fusta per crear personatges que potser s’assemblen una mica a nosaltres, però afegint de mica en mica més fantasia… i enganxant plomes, botons, cordills aquí i allà… s’han anat convertint en nous personatges, que tenien un altre nom, uns altres desitjos, una altra història!

I si això no us sembla prou, us avancem que el proper dia els personatges prendran vida i potser us els trobeu en algun racó de l’hospital… Després no digueu que no us hem avisat!