tiretades_news


Trilogia Marina

29 de maig de 2019

Aquesta setmana ha culminat el procés creatiu de la trilogia marina a l’Hospital Germans Trias i Pujol, en la que hem estat treballant tot el curs! Infants, família, persones voluntàries i personal de l’hospital han col·laborat en aquesta exposició investigant, compartint i creant diverses obres que trobareu en diferents espais de l’Hospital, creacions que en el seu conjunt exposen una mirada al mar des de diferents perspectives, relacionades amb la interacció de l’ésser humà amb aquest medi.

Ens encanta poder convidar-vos a visitar l’exposició completa que ocupa diferents espais de l’hospital. Als passadissos de l’hospital hi trobareu tot el recorregut del procés creatiu d’aquest curs, que inclou moviment, la última part d’aquesta trilogia que exposa obres col·laboratives de gran format inspirades en el mar com un espai d’interrelació, trànsit i trobades, on les persones ens creuem amb objectius i destins diversos però compartint un mateix espai.

Contaminació i desgel, les primeres parts d’aquesta trilogia, les podeu visitar als vestíbuls de psiquiatria i a l’entrada principal de l’hospital.

Molta gent ha col·laborat en l’exposició Trilogia marina, gràcies als que ho heu fet possible! Seguim omplint de colors els passadissos dels hospitals amb Tiretades!

 

 


Acabem el moviment

22 de maig de 2019

Dimecres vam donar tancament al bloc moviment, i així també a tota la trilogia marina amb la que hem treballat al llarg de tot el curs.

La pintura va inundar un cop més l’aula hospitalària de l’Hospital Germans Trias i Pujol, on nens, nenes, familiars i voluntariat van sumar esforços per acabar les obres de gran format on el mar està representat com a espai de trobada, convivència i diversitat.

Dimecres vinent podreu veure enllestida tota la trilogia marina, que compta amb els blocs de contaminació, desgel i moviment, on es mostrarà el procés creatiu de tot el curs on hi ha col·laborat molta gent al llarg d’aquests mesos.

 


La trilogia pren forma!

8 de maig de 2019

Aquestes setmanes hem estat donant forma a l’exposició que properament podreu veure complerta a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Com heu anat veient, aquest any ens hem submergit en el món marí creant una trilogia on hem treballat tres grans temes: la contaminació, el desgel i el moviment, amb tots els alumnes de l’aula hospitalària i les seves famílies.

De moment podeu veure “Contaminació” i “Desgel” als vestíbul de psiquiatria i a l’entrada principal, on les obres llueixen exposades en unes peanyes fabuloses cedides pel Museu Nacional d’Art de Catalunya.

A finals de maig, culminarem aquesta trilogia amb l’exposició de “Moviment”, que podreu trobar al passadís de la planta baixa, juntament amb una mostra explicativa de tot el procés creatiu d’aquest curs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Seguim movent-nos!

8 de maig de 2019

Recordeu la obra gegant que vam començar a treballar sota el concepte del mar com a medi de desplaçament?

Hem seguit donant-li forma i repensant què passa quan el mar esdevé un espai de trobada i relació, plasmant realitats molt diverses que hem treballat des de les siluetes dels nostres cossos entrecreuats en un mateix espai, mostrant les interrelacions, el trànsit i el moviments que hi ha al mar, en tots els seus sentits.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


El mar com a mitjà de desplaçament

20 de març de 2019

Com ja sabeu, aquest curs estem treballant al voltant del mar. Hem descobert el paisatge del fons marí on hi habiten animalons, però també deixalles i plàstics. Hem treballat el desgel, els icebergs i les característiques del mar dels pols glaçats.

L’altre dia vam començar a treballar un nou concepte relacionat amb el mar: El mar com a mitjà de desplaçament. Vam poder reflexionar com el mar és també un espai de trobada de persones que viatgen d’un lloc a l’altre! Al mar, s’hi troben les persones que es banyen a la platja de vacances, els bussejadors, però també els vaixells que porten aliments d’un continent a l’altre, els creuers, els vaixells que fan creuers, o les persones que viatgen en pasteres per trobar un lloc millor on viure.

Sota aquesta idea, vam començar a elaborar una obra gegant! Amb dos trossos de roba molt grans, vam dibuixar les nostres siluetes, que s’entrecreuaven entre elles, es barrejaven, ocupaven un mateix espai. Cadascuna d’un color, cadascuna diferent.

Després de les vacances de setmana santa, continuarem elaborant aquesta obra gegant que ens fa pensar co m el mar és un espai de desplaçament on s’hi creuen moltes realitats diverses.

 

  

 

 


Els últims retocs!

6 de març del 2019

Avui a l’aula hospitalària hem fet molta feina!

Entre tots hem fet memòria per recordar tot el material que hem anat elaborant en les darreres sessions relacionades amb el desgel.

Treballant en equip, hem polit les escultures del desgel, hem retallat els icebergs i els hi hem posat un marc, i hem muntat una estructura molt original per penjar les obres.

Sembla que tota la feina feta va agafant forma! Hem treballat plegats, per anar donant una forma a aquest procés en el que han col·laborat nens i nenes de l’aula, mares i pares, voluntàries i professionals, i que culminarà amb una exposició col·lectiva! 

 

 

 

 

 

 

 


Restaurar el “Món de mar”.

6 de març del 2019

Com ja sabeu, el vestíbul de l’Hospital Germans Trias i Pujol està d’allò més elegant amb l’exposició “Corrents d’aire”, que sorgeix de tot un procés creatiu i acumulatiu del curs passat.

Avui a l’aula, hem deixat el desgel per un moment, per tornar al fons del mar i cuidar aquesta obra col·lectiva, que havia anat perdent color amb el temps i la llum del sol.

Hem anat amb molta cura de respectar els colors i l’essència original d’aquest fons marí, convertint-nos en autèntics restauradors i restauradores.

Si voleu veure com a quedat, recordeu que podeu visitar l’exposició “Corrents d’aire” al vestíbul principal de l’Hospital Germans Trias i Pujol.


El desgel en escultures

27 de febrer de 2019

Neu, fred, vent, fràgil, vida, gel… són algunes de les paraules que han sortit  després d’una pluja d’idees al voltant del concepte del desgel.

Recordant els icebergs que vam crear en la darrera sessió, seguim treballant  sobre el desgel, els seus efectes, i allò que ens genera… però avui ho fem amb volums!

L’aula de l’hospital s’ha omplert de materials molt diferents per construir al voltant  del desgel, a partir d’escultures conceptuals, i del que a cadascú li suggerien els  diferents conceptes.

 

 

Recordeu que podeu visitar el blog de l’aula hospitalària!


Estem de tornada! Desgel i icebergs

23 de gener de 2019

Sabeu què és un iceberg?  L’últim dia que vam visitar l’Hospital Germans Trias i Pujol vam investigar sobre aquests curiosos i grandiosos blocs de gel que suren a la superfície del mar després de desprendre’s d’una glacera.

Ens vam fixar en les seves formes, colors i textures per crear els nostres propis icebergs, utilitzant aquarel·les, pinzells i plàstic! Un munt de gent va passar per l’aula aquell matí per a construir el seu iceberg: pares i mares, nens i nenes, voluntaris, personal de l’hospital… Sort que teníem papers enormes i tothom hi va poder col·laborar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dues noies que hi van participar han escrit al blog de l’aula hospitalària explicant aquesta experiència, acompanyat d’aquest vídeo on podeu veure tot el procés.

El proper dia 27 de febrer tornarem a trobar-nos per seguir investigant al voltant del desgel.

 


Ajuda’ns a omplir de colors els hospitals amb Tiretades!

Benvolguts i benvolgudes,

Un any més, Tiretades engega una campanya de donacions per omplir d’art i color les plantes de pediatria dels hospitals.

Com ja saps, Tiretades és un espai de creacions plàstiques dins l’hospital, on infants i joves hospitalitzats i les seves famílies s’expressen, gaudeixen i poetitzen l’entorn mitjançant creacions i instal·lacions col·lectives. Tiretades és un projecte que porta 10 anys de trajectòria potenciant el benestar, l’autoestima i la socialització de les persones hospitalitzades i les seves cuidadores.

Professionals de les arts comunitàries acompanyen i faciliten el procés creatiu, en col·laboració amb l’equip educatiu i sanitari. Tiretades va néixer a l’Hospital Germans Trias i Pujol “Can Ruti” (Badalona), ha posat els peus a Vall d’Hebron (Barcelona) i Marina Salud (Dénia), i vol arribar a més hospitals.

Un any més, pots col·laborar fent una donació per al projecte. Busquem també un cop de mà a trobar nous patrocinadors per Tiretades: no dubtis a compartir la informació de la campanya amb els teus contactes a empreses i entitats. Les donacions permeten desgravar tant a persones individuals com entitats i empreses (vegeu més detalls al final del post).

Podeu posar el vostre granet de sorra en el següent enllaç:

https://www.migranodearena.org/reto/19466/omplim-lhospital-de-colors-amb-tiretades

Col·laborant amb Tiretades, col·labores directament amb el benestar i transformació de l’entorn hospitalari, i dones suport a un espai de creació, convivència i salut.

Gràcies de nou per fer-ho possible!

Llegir Més